domingo, 27 de diciembre de 2009

Educació mediàtica. Tòpics

Tòpic 1: Una imatge val més que mil paraules

Una imatge sol representar una instantània d'alguna cosa en un moment determinat en el temps i només en aquest instant. La imatge és de fàcil comprensió, és accessible a tot el món, independentment del seu nivell intel·lectual i econòmic, però com a contraposició sabem que una imatge no és capaç de definir-te alguns dels conceptes.

Tòpic 2: Davant de la televisió, el receptor és passiu

El receptor és passiu; per tant no envia missatges, sino els capta però com a contraposició sabem que l’espectador no és passiu perquè inconscientment rep la informació i la pot contrastar.

Tòpic 3: La violència vista a la televisió o al cinema, genera violència
Quan observem algun fet violent la majoria de la gent sent por, fàstic i ràbia, tot promovent algunes activitats per canviar la situació que s’observa, però com a contraposició sabem que la persona té la capacitat de saber les conseqüències dels seus actes.

Tòpic 4: La televisió és un mitjà generador de "modes"

La televisió fa que molts espectadors siguin esclaus de les últimes tendències i modes, generant així un cercle viciós del qual és molt difícil sortir, però com a contraposició sabem que la persona és conscient dels límits als quals pot arribar, i saber si el producte que s’anuncia s’ajusta a les seves necessitats.

Tòpic 5: La televisió és una finestra oberta a la realitat

Gràcies a la televisió podem ser conscients de les notícies que passen a la resta del mó, i que formen part de la realitat, encara que no la poguem experimentar, però com a contraposició sabem que sempre la televisió diu la veritat, ja que molts programes expliquen les notícies a mitges i manipulant la realitat com volen.

Tòpic 6: Els mitjans de masses insensibilitzen les consciències

A causa de tenir a l’abast tantes notícies, la persona crea una espècie de barrera per a que no li afectin tant aquestes notícies que no l’afecten directament,però com a contraposició sabem que sóm humans i les desgràcies ens afecten, i per tant, intentem fer coses per ajudar als demés i denunciar les diferents situacions injustes.

No hay comentarios:

Publicar un comentario